A Silky története

A civilizáció fejlődése akkor kezdődött, mikor az emberek szerszámokat kezdtek használni.

Azokban az időkben néhány szerszámot fegyverként használtak. Mindamellett, a szerszámok mérhetetlenül nagy értéket hoztak az emberek számára évszázadokon keresztül.

A fűrész egyike a számos használatban lévő szerszámnak, melyek mindennapos életünket mérhetetlenül előrevitték. Például, a fűrészeket elsődleges szerszámként használták fakitermelésre, fagondozásra, bútorok és hangszerek készítésére és még számtalan egyéb tevékenységet említhetnénk. Az emberiség az évek során kultúrája főárbócaként alkalmazta a fát. Több száz évvel ezelőtt, amikor kitalálták a fűrészt, az emberiség nagy lépést tett előre. Amikor az ember elkezdte kivágni a fát, lelki szemei előtt láthatta, mit képes megteremteni belőle. Ennek ellenére nem volt meghatározó változás a fűrészek kivitelezésében egészen napjainkig.

Először 1919-ben, Japánban Kishi földjén hangzott fel a kalapács csengő hangja. Alapítónk, Katsuji Miyawaki úr használta először kézműves érzékét, hogy megteremtse és gyártsa a „TAMAKITSUNE”-t a Silky eredeti márkáját. Szívét-lelkét és hajthatatlan elszántságát adta a kiválóan megtervezett, magas minőségű fűrészek fejlesztéséhez és gyártásához, ez a folyamat a mai napig is tart. 1970-ben az automata fűrészélesítő gép feltalálása forradalmasította a fűrészgyártást és a Silky az első volt, aki ezt a technológiát alkalmazta. 1980-ban a Silky kifejlesztett és szabadalmaztatott egy fűrészélesítő eljárást, amely figyelemreméltó előrelépést jelentett az élesítésben. A „4-RETSUME” és a „MIRAIME2” fűrészek voltak az elsők, amelyeknél ezt a fejlett technológiát alkalmazták. 1983-ban a cégeket egyesítették és minden termék a Silky nevet kapta.
1985-ben a „GOMTARO” és a „GOMBOY” mint az első gumiborítású fogantyús fűrészek váltak ismertté. Ez a tervezés nyerte el a vágyott japán „Jó Design” díjat és az iparágban nagy szenzációt keltett. A „GOMBOY” összecsukható fűrész az iparág szabványfűrészévé vált. Azóta sok más kiváló fűrészt mutattak be, a Silky hosszú távú kiválóságra törekvésének hírnevét erősítve.

A Silky továbbra is piacvezető korszakalkotó tervezések fejlesztésében. Manapság a céget Uichi Miyawaki úr vezeti, aki örökölte alapítóink elméjét, bölcsességét, vállalkozó szellemét és szenvedélyét, hogy folytassa a világegyetem lehető legjobb fűrészeinek létrehozását.

Az emberiség túlélése szempontjából alapvetően fontos, hogy a fákat, az erdőket és a növényzetet megfelelően gondozzák és ápolják. A Silky elszánt arra, hogy környezetbarát legyen, szenvedélyesen törekszik arra, hogy megőrizze azoknak a fűrészeknek és kapcsolódó termékeknek tervezésében és gyártásában is a kiválóságot, melyek kiemelkedő minőségűek és használatuk a világ bármely részén élvezetes.

MINDIG A LEGJOBB! MINDIG SILKY!